maandag 13 maart 2017

Gratis patroon: Stoer vloerkleed

Het is alweer de 13e van de maand en dat betekend dat ik weer een gratis patroon weggeef. Sommige hebben al een deel gezien van dit vloerkleed. Ik vind het prachtige geworden en heb 'm omgedoopt tot  " Stoer vloerkleed". Want stoer is ie he?!


Stoer woonkleed 
Kleuren Ivoor wit en woestijn beige
Haaknaald 6
Hoeveelheid katoen ; 4 bollen
Doorsnee ; 123 cm
Handig om te weten voor je begint met haken:
Als je de eerste keer van kleur wisselt knip je het draadje niet af maar gaat verder met de volgende kleur. Omdat ik met 2 kleuren werk ben ik aan de overkant van het rondje begonnen met de nieuwe kleur, dat geeft een mooier effect. 
Je haakt niet op de stokjes maar tussen de 2 stokjes van de vorige toer.
*Toer 3: je begint nu weer met een andere kleur. Ik haak 2 losse , halve vaste tussen 2 stokjes vorige toer, 3 losse (=1e stokje) en ga verder.
B = Woestijn beige
I = Ivoor wit
Patroon:
B 6 losse, sluiten met halve vaste
  1. B 12 stokjes in de ring
  2. B op elke stokje vorige toer 2 stokjes
  3. I  3 stokjes, 2 stokjes in 1 steek.  Totaal 30 stokjes (*zie uitleg boven)
  4. B 4 stokjes, 2 stokjes in 1 steek. totaal 36 stokjes
  5. I  5 stokjes, 2 stokjes in 1 steek
  6. B 6 stokjes, 2 stokjes in 1  steek  (Zo ga je door om en om en elke keer 1 stokje meerdere)
  7. I  7 stokjes, 2 stokjes in 1 steek
Zo ga je door tot circa 50 toeren. Omdat ik met woestijn beige ben begonnen eindig ik met 3 toeren Woestijn beige vasten als rand. Meerder naar inzicht zodat het kleed plat blijft.
Omdat op elke bol meer of minder zit (maar altijd minstens 300 gram) kan het verschillen wat je uit een bol haalt. Daarnaast hangt het ook al hoe vast of los je haakt. Daarom kan ik in het patroon niet verwerken hoeveel vasten je moet gebruiken voor de rand. Ik heb aangehouden ongeveer na 20 vasten om te meerdere.
Tip; Wil je een extra groot kleed. Neem 6 bollen en haak naast het kleed ook nog een kussen in hetzelfde patroon.
Dit patroon heb ik zelf gemaakt en geloof me; dat kost behoorlijk veel tijd. Ik heb er plezier in om dit uit te denken en uit te werken. Met veel plezier geef ik dit patroon gratis weg. Je mag het gebruiken, het eindproduct mag je weggeven, verkopen. Wat je wilt.  Wat ik niet tof zou vinden als je het patroon gaat vermenigvuldigen zonder te linken naar mijn webwinkel.  Wil je het op Facebook, instagram, pinterst oid plaatsen, svp dan een link naar mijn webwinkel.
En heb je wat gemaakt dan zou ik het heel erg op prijs stellen als je een foto plaatst op bv instagram je mij tagt. #madebyvon.
Als je vragen en/of opmerkingen hebt over dit patroon stuur me dan even een mailtje info@madebyvon.nl
Voor het bestellen van het katoen kan je hier terecht.
Heel veel haakplezier gewenst.
Huisje van Katoen
www.huisjevankatoen.nl
info@huisjevankatoen.nl

Geen opmerkingen:

Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...