vrijdag 20 november 2015

Sjaal met zakken én patroon

Heerlijke warme sjaal met zakken voor de koude dagen.Deze superwarme en mooie sjaal met zakken heb ik gehaakt met 

Ik heb haaknaald 5 gebruikt en er zitten 5 bollen in. De sjaal had misschien wat minder breed gemogen maar aan de andere kant kan ik wel een beetje in wegkruipen. En de Cotton is zo zalig zacht.......

Het patroon van de sjaal met de zakken.


Voor de gevorderde haakster is dit echt super makkelijk en kan je heerlijk haken voor de televisie.
Je zet een aantal lossen op zo breed als dat jij de sjaal wilt hebben. 
Vervolgens haak je een rij vasten hierop.
Dan haak je 4 rijen granny's. 
De eerste rij begin ik met 2 stokjes in de laatste vaste van de vorige toer (je hebt je werk dus gekeerd)
2 steken overslaan en dan 3 stokjes in dezelfde vaste. Dit herhaal je tot de laatste vaste, hier eindig je zoals je begonnen bent; met 2 stokjes.
je keert het werk en begint met 1 stokje, 2 steken overslaan en dan 3 stokjes in dezelfde vaste. Dit herhaal je ook tot het eind je als laatste eindig je met 1 stokje. Deze 2 toeren herhaal je beide tweemaal.

Nu heb je dus 4 rijen granny's.

*
Een toer vaste
Een toer stokjes 
Een toer vaste
4 toeren granny's
*

Tussen de sterren herhaal je totdat je vindt dat de sjaal lang genoeg is.

Mochten de granny strepen nog niet duidelijk genoeg zijn kijk dan eens op je-eigen-granny-stripe-haken van Charlotten van Charami.nl  Zij legt met foto's uit hoe je de granny rijen haakt.
13-05-2017  Opmerking!  Dit is het eerste patroon dat ik heb uitgeschreven en het is zo lang geleden dat ik helaas niet meer kan zeggen hoe ik het gedaan heb. Buiten om de beschrijving. Ik heb nog een hoop to do's liggen maar ik ga deze een keer opnieuw maken en zorgen dat ik weer weet hoe het zit. Excuus. Ik hoop dat je er uit komt en deze leuke sjaal kunt maken. Heb je aanvulling voor het patroon dan graag zodat ik het kan aanpassen.  Hartelijke groet van Yvonne


Omdat de sjaal zo lekker weghaakt heb ik er nog 1 gemaakt.Deze heb ik iets minder breed gehaakt maar wel langer zodat ik de sjaal om mijn nek kan slaan.
Deze keer heb ik Royal van Z gebruikt. Ook met haaknaald nummer 5.
Voor de sjaal heb ik 3 bollen gebruikt en voor de franjes moest ik helaas een nieuwe bol pakken. Maar goed; 99 cent per bol. Daar kan je nog eens een sjaal voor haken he?!


Ik zou het leuk vinden als jij ook een sjaal gehaakt hebt en je deze hier laat zien.

Groetjes van Yvonne
Een reactie posten

Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...