maandag 20 juli 2015

Koop een geit

Dit verhaaltje las in onlangs in de Flow. Het is even lezen maar echt de moeite waard om even bij stil te staan.


Er was eens een man. Hij woonde in een erg klein huis met zijn vrouw en een heleboel kinderen. Hij werd gek van de chaos en tekort aan ruimte in zijn huis, en hij ging naar zijn lokale rabbijn.

"Koop een geit" adviseerde de rabbijn hem. Raar advies natuurlijk, en de man sputterde wat tegen, maar deed het toch maar.
Hij kocht een geit, die de chaos in huis nog veel erger maakte. Hij knabbelde aan het meubilair, hij poepte overal, hij maakte lawaai en er was nog minder plek voor de man, zijn vrouw en al hun kinderen.De man ging terug naar de Rabbijn om zich te beklagen.
"Verkoop de geit" was de tip van de rabbijn.  De man verkocht de geit en ging terug naar huis. Wat was het lekker rustig zonder de geit. De kinderen speelden, de vrouw bakte een taart en de meubels werden niet meer aangevreten.  De man ging weer naar de Rabbijn om hem te bedanken.
"Mijn leven is geweldig zonder die geit" riep hij uit. " Het is zo lekker rustig in huis en we hebben ruimte zat, dank u wel"


 Soms goed om even bij stil te staan met hoe goed we het hebben, toch?Een reactie posten

Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...