donderdag 16 juli 2015

Tutorial Inlegkruisjes hoesje by Lennie Flennerie. (zonder te naaien)

Een paar dagen geleden liet ik het hoesje "het hoesje" zien. Hieronder kun je zien hoe ik deze gemaakt heb.Benodigdheden:
 • Stof
 • Schaar
 • Scherp mesje
 • Lineaal
 • Stick on vel


Werkwijze;
Je kiest (in het geval van het voorbeeld) 
2 verschillende stoffen. 
Je knipt het volgende uit;
Drukke stof;
 • 1 x 12 bij 30 cm  achterkant hoes
 • 2 x 4 bij 23 cm  zijkanten hoes
 • 1 x 4 bij 12 cm  onderkant hoes
 • 1 x 5 x 12 cm  rand bovenop hoes

Effen stof;
 • 1 x 12 bij 23 cm  voorkant hoes


Bijschrift toevoegen
Nu ga je de stick on stukken knippen.
 • 2 x 1 bij 23 cm om de stof op elkaar te kunnen plakken
 • 2 x 1 bij 23 cm  beide zijkanten
 • 1 x 1 bij 12 cm onderkant
Je gaat de stof strijken om een mooier eindresultaat te krijgen én voor de stevigheid van de randen.
Je strijkt de stroken op de volgende manier;

Je vouwt de stof dubbel en strijkt stevig zodat je een stevige vouw krijgt. Je vouwt de stof uit en beide lange kanten van de stof vouw je naar de naad toe en strijkt dit weer stevig zodat je het goed blijft zitten.


Nu heb je zogoed als alles klaar liggen.
Je gaat nu de stof op elkaar plakken. Je legt de stof met de drukke kant op tafel. (met de drukke kant naar beneden)   Dan pak je de 3 stick on repen die je geknipt hebt.  Je pakt eerst een reep van 1 bij 23 cm. Je haalt het gele vel eraf en plakt de reep van onderaf naar boven op de zijkant van de stof, dit doe je ook met de andere kant. Nu haal je van beide de andere beschermlaag eraf. En doet hetzelfde met de onderkant.


Nu ga je de flap aan de binnenkant verstevigen met de zelfde stof als aan de achterkant. Je knipt wat van de zijkanten af zodat de flap in het midden smaller is. Je knipt nog een flap uit van de stof én van de stick on. Van de stick on, gele vel eraf halen, op de stof plakken. Andere beschermlaag eraf en op de binnenkant van de flap plakken. Hoe netter je dit doet hoe minder je de flap bij moet werken. Knip  zonodig de randjes bij.


 Nu ga je het randje voor de flap plakken. Het randje heb ik aan de onderkant beplakt met een stukje stof voor de stevigheid. Je knipt 2 kleine stukje stick on af en plakt dit aan de zijkanten. Haalt de beschermlaag eraf en plakt het op de hoes. Even goed meten waar de rand moet komen zodat de flap er goed in past.  


Daarna ga je de zijkanten plakken. Je pakt de lange repen stof en legt ze met de verkeerde kant naar je toe. Je pakt de 2 repen stick on van 1 bij 23 cm. Je haalt het gele vel eraf en plakt het op de reep stof. Dit doe je bij beide en haal de andere beschermlaag eraf. Je legt de reep met de plakrand naar boven en legt dan de stof erop. Als het goed is kun je de naad van het strijken in het midden zien. Zo weet je meteen of je goed zit. Je vouwt de randen om de hoes heen en als laatste doe je de onderkant.
De knoop op het hoesje is voor de sier en hoeft dus niet. Je kan hier opplakken wat je wilt. Maar met of zonder knoop;  Het hoesje is klaar voor gebruik.
Fijne vakantie ;-)


http://madebyvon.blogspot.nl/2015/07/inlegkruisjes-hoesje-wat-een-woord.html#links
Een reactie posten

Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...