zondag 17 januari 2016

Gehaakte AH tas

Gehaakte AH tas


Al eerder heb ik AH tassen omhaakt. Op de markt waar ik met Corine in december heb gestaan ( Klik hier voor de markt) heb ik 2 tassen verkocht, dus ja; er mocht weer wat gemaakt worden.Andere aanpak


Dit keer wilde ik iets anders dan anders maken. Ik had nog een tas met wol liggen waar ik ooit een deken mee heb gemaakt.  Ik heb eerst granny's gemaakt en heb de tas opengehaald. (de voor en de achterkant heb ik eruitgehaald) De granny's heb ik op een stuk grijze stof vastgemaakt aan de tas. Zodat de granny's met stof binnen de naad van de tas komen.  Is was er erg blij mee en vond het er mooi uitzien. 


De achterkant heb ik wel op de manier gedaan zoals ik de andere tassen heb omhaakt. Althans het patroon is hetzelfde. De rest heb ik hetzelfde gedaan als ik met de voorkant heb gedaan.

Helaas geen match met kleuren

Doordat de wol wit, grijs en rose is past dat niet zo goed bij de bruine natuurlijk van de jute tas. Ik heb de tas een paar dagen laten staan maar bleef me storen aan de mis match van kleuren. 


Stof schilderen

Toen bedacht ik me dat als je ook stof kan beschilderen je dit ook met jute kunt doen. Ik had nog voldoende grijze verf in de kast staan dus ik ben aan de slag gegaan. Ik heb de randen, zijkanten en het bovenstuk van de binnenkant grijs gemaakt. Afgemaakt met een wax zodat het niet zo hard blijft.

Het verschil

Kijk maar eens naar de tas zonder de verf.  De tas komt veel beter tot zijn recht met de grijze randen he?

En nu op naar de volgende tas ;-)

Geen opmerkingen:

Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...